ΟΙΝΟΦΥΤΑ: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΑΛ – Τραυματίστηκε βαριά εργαζόμενος

Έπεσε από ύψος 6 μέτρων την ώρα που εκτελούσε ηλεκτρολογικές εργασίες.

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου. Εργαζόμενος τραυματίστηκε βαριά, την ώρα που εκτελούσε ηλεκτρολογικές εργασίες με συνεργείο της SABO, στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΑΛ στα Οινόφυτα.

Τα Συνδικάτα Μετάλλου της Εύβοιας και της Βοιωτίας, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν υποστηρίζουν:

«Τόσο η SABO όσο και η ΕΛΒΑΛ έχουν τεράστιες ευθύνες! Τα υπερκέρδη τους που «διαφημίζουν» κάθε τόσο χτίζονται από τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων.

Για αυτά τα κέρδη δε διστάζουν να βάζουν σε κίνδυνο την Υγεία και την Ασφάλειά μας, την ίδια μας τη Ζωή, αφού πρώτα έχουν τσακίσει τους μισθούς και τα δικαιώματά μας, αφού έχουν τσακίσει τα κορμιά μας με τις ατελείωτες υπερωρίες μέρα – νύχτα, γιορτές – αργίες.

Ενώ, όταν έχουν «αναδουλειά» (όπως επικαλούνται στην ΧΑΛΚΟΡ), απολύουν εργαζόμενους και άλλους μας βγάζουν σε υποχρεωτική άδεια.

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «ανάπτυξη για όλους» που έχουν νομοθετήσει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις: Ανάπτυξη και κέρδη για τους βιομήχανους, τσακισμένα δικαιώματα – σακάτεμα – νεκροί – ακρίβεια – χαμοζωή για τους εργάτες.»

Τα δύο Συνδικάτα ζητούν να διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, να αποδοθούν ευθύνες στις δύο εταιρείες και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας και της Ζωής των εργαζομένων.

Επίσης, οι εταιρείες να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη και όλα τα έξοδα της οικογένειας του εργαζομένου για την αποκατάσταση της υγείας του και να αποζημιωθεί για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να επιστρέψει υγιής και ασφαλής στην εργασία του.

Σχετικά